Een natuurrijke tuin


Een tuin is per definitie een menselijke constructie. Ofwel, echt natuurlijk kan een tuin niet zijn. Wel natuurvriendelijk en zelfs natuurrijk. Dat hoeft niet te betekenen dat hij wild is, laat staan verwilderd. Of dat je veel tijd kwijt bent aan het onderhoud. Of groene vingers moet hebben. Op allerlei manieren kun je een plek creëren waar JIJ blij van wordt. Een tuin die past bij jou, je huis en de omgeving en waarmee je de natuur een of meer handjes helpt.

Wat ik doe

Ik help graag om je tuin levendiger en natuurrijker te maken. En ja, ik houd van kleur. Maar groen (en zelfs bruin) is ook een kleur en een tuin in een beperkt aantal rustige tinten is even prachtig als een uitbundig kleurenspektakel.

Biodiversiteit, duurzaamheid en klimaatbewustzijn zijn belangrijke uitgangspunten voor mij. In de praktijk houdt dat bijvoorbeeld in dat ik zoveel mogelijk kies voor biologisch geteelde planten die een meerwaarde hebben voor de dieren die hier leven, dat ik probeer om materialen te hergebruiken en dat ik bedenk hoe we ervoor zorgen dat jouw tuin (of die van de buren :-)) niet overstroomt bij de eerste de beste hoosbui.

Hoe ik te werk ga

Samen met jou ga ik je tuin in. Wat is er al, wat kan blijven en wat wil je anders? Misschien alleen de beplanting, misschien ook de indeling, of onderdelen daarvan. Ik denk mee, geef adviezen en/of maak een beplantingsplan of ontwerp. Ook bespreken we wie het uitvoerende werk gaat doen: ik, jij zelf, wij samen of wellicht een hovenier? Ik weet zeker dat we samen tot iets moois kunnen komen! 

Interesse?

Neem vrijblijvend contact met me op via info[a]sapgroen.nl.

Karin Laarakker @ Sapgroen KvK 80990517 – BTW NL003514352B83