Ik vind het belangrijk om zoveel mogelijk biologisch of zelfs ecologisch te tuinieren en dat ook uit te dragen in mijn blogs en mijn ontwerppraktijk. Hieronder een aantal tips voor goede off- en online adressen.

Offline

Ik snuffelde altijd graag rond bij tuincentra maar sinds de berichten over gif en plofplanten is de lol eraf omdat het tegen mijn geweten in druist. Liever ga ik naar biologische kwekerijen zoals Van Houtum in Doorn of De Hessenhof in Ede. Niet alleen vanwege het sortiment en de kwaliteit maar ook omdat het geweldige plekken zijn. Ook bij mij in de buurt en nog op mijn bucketlist: Bijenkans in Groenekan en Schouten’s Kruiden in Boskoop. En als ik nog eens in Zuid-Limburg ben: Kwekerij Bastin (die gelukkig ook een webshop heeft). Ook super: kwekerij Plantwerk in Nuenen, waar ik onlangs voor het eerst was. Heerlijk om hier rond te dwalen maar je kunt er ook online je bestelling doen.

Op www.biotuinwijzer.nl vind je een landelijk overzicht van biologische kwekerijen, pluktuinen, historische tuinen en andere inspirerende plekken.

Online

Bij Cruydt-Hoeck vind je inheemse wildebloemenzaden en -mengsels. Bij Sprinklr kocht ik mijn Tuiny Forest en hebben ze een steeds groter sortiment biologisch gekweekte tuin- en kamerplanten. Bij Kwekerij Bastin deed ik net voor de Coronatijd een bestelling (o.a. voor eau-de-colognemunt en de oranjerode Duizendblad Achillea millefolia ‘Walther Funcke’). Die werd razendsnel geleverd en de planten waren met veel zorg verpakt en in perfecte staat. Een aanrader dus.